Sokszor hallom a vendégeimtől, hogy nem igazán találták még meg azt a natúr dezodort, ami biztosítja az egész napos védelmet számukra. Mint ahogy nekik, úgy nekem is nagyon fontos, hogy mindenféle alumínium sótól, mesterséges illatanyagtól és kemikáliától mentes kozmetikumot használjak a testem egyik legkényesebb pontján.

Már nagyon sokféle dezodort próbáltam. Az olcsóbbtól a méreg drágán át, de valahogy egyik sem hozta meg azt a hatást, amit vártam. Majd egy nagyon közeli barátom mesélt arról, hogy milyen egyszerű tippet kapott. Kíváncsian és döbbentem hallgattam őt, ahogy mesélt és áradozott a szódabikarbóna hatásairól. Gondoltam miért ne próbáljam ki, hiszen nincs veszteni valóm.

Volt hogy a hónomat benedvesítettem, vagy egy kevés testápolót nyomtam a kezembe és így szórtam a szódabikarbónát a tenyerembe és bekentem vele az adott területet. Párommal együtt kezdtük el használni és csodák csodájára bevált! Izzadni hagyja az embert, viszont egy kemény edzés, fárasztó nap után sem volt illata a ruhánknak. Nekünk főként a szagok semlegesítése az elsődleges szempont, ami a hónunkat illeti, nem pedig az izzadás megszüntetése. Hiszen mint tudjuk, a szervezetünk hő háztartásáért, méregtelenítésért is felelős az izzadás. Ha ezt elnyomjuk elzáródhat a nyirokmirigy, ezáltal teljesen felborulhat a szervezet működése, legrosszabb esetben pedig mellrákot vagy nyirokmirigy daganatot okozhat, ami nem csak a nőknél, hanem már a férfiaknál is hatalmas kockázatot jelenthet.

Na de nézzük milyen hatásai vannak a szódabikarbónának, ha bőrre kerül:

  • sterilizáló
  • gombaölő
  • baktériumölő
  • általános fertőtlenítő
  • fehérítő (ne lepődj meg, de még a szőrszálakat is világosítja)
  • bőrégés enyhítő
  • bőrpuhító

Hosszútávú használatával viszont sosem olvastam tapasztalatokat. Sajnos egy idő után a saját bőrömön tapasztaltam meg a negatívumokat. Elkezdett marni, irritálni, csípni. Sőt, felhám többletem lett, vagyis megvastagodott a bőröm, ami volt, hogy felszakadt és kegyetlenül elkezdet fájni. Ezért is kezdtem más megoldás után kutatni, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő, hiszen nagyon kellemetlen fájó hónaljjal élni a hétköznapokat.

Hogy ezt hogyan küszöböltem ki? A következő bejegyzésből megtudhatod, ha velem tartasz.