A nőiesség, a szépség, a szerelem, a szeretet, a tisztelet, a kegyelet és az elismerés jelképe

Az egyik legkedvesebb virágom a tulipán! Sokáig nem is foglalkoztam azzal, hogy miért is ez az egyik legnépszerűbb, legtöbbet használt motívumunk. Majd egy véletlen folytán ez is vált az AromaSarok szimbólumává.

Az őshazából magunkkal hozott motívum. Őseink hitték, hogy távol tartja a gonoszt, ezért is faragták a kapufélfára, akárcsak a mongolok.

Mit jelképez a tulipán, mint magyar motívum?

A tulipán, mint női szimbólum többféle jelentéssel bír. A magyar népművészetben a jellemző színe a piros, ami az érzékiségre, a szerelemre utal.

Forma és alak

A különböző formájú, alakú, méretű és színű tulipánok a nők különböző életszakaszait lehet megidézni. Eszerint eldönthetjük, hogy éppen melyik élethelyzetet szeretnénk erősíteni ezzel a jelképpel.

  • Bimbó – Kislányokat jelöl, akik még ártatlanok, szüzek. Általában a világosabb árnyalatok jellemzőek.
  • Nyíló tulipánok – A fiatal lányokat jelképezi, akiknek már udvarolnak, eladósorban vannak.
  • Kinyílt virág – Megházasodott asszonyokat jelöl.
  • Fias tulipán – A tulipán kelyhének belsejében egy magocska van vagy egy másik tulipán. Ez a szimbólum az áldott állapotban lévő asszonyokat jelöli, akik szívük alatt hordják a magzatukat.

Mit jelent számomra a tulipán motívum?

Kérlek nézd meg a logómat! A középső szirom Te vagy! Te, aki megengeded, hogy hozzád érjek! A két külső szirom a puha, kellemesen meleg, lágy érintésű kezem, mellyel megérintelek. A tulipán tetejénél lévő három kör és a tulipánban lévő pontok azok a növényi- és illóolajok, virágkivonatok és esszenciák, amik a bőrödet táplálják, a lelkedet pedig felemelik.